De kandidatencommissie onder leiding van Hetty Tindemans is trots op haar voordracht: “Waalre staat voor grote uitdagingen op het gebied van duurzaamheid, woningnood en bij het vormgeven van de bestuurscultuur. Wij zijn ervan overtuigd dat onze lijst vol nieuw, jong talent en ervaring een leidende rol kan spelen in het aanpakken van deze uitdagingen. Anna Robin van Gestel beschikt als jonge lijsttrekker over de kwaliteiten om partijen en generaties binnen en buiten Waalre met elkaar te verbinden.” De lijst is ongewijzigd en unaniem vastgesteld en de leden hebben vertrouwen in deze club.

Met haar 24 lentes brengt lijsttrekker van Gestel fikse verjonging in de gemeenteraad. In het dagelijks leven studeert ze Bestuurskunde aan de universiteit van Tilburg. De reden dat zij zich nu in wil zetten in Waalre is heel simpel – aldus de kersverse lijsttrekker: “Er moeten lokale oplossingen komen voor de huidige crises nu de verandering in Den Haag uitblijft. De huizenprijzen rijzen de pan uit, de ongelijkheid groeit steeds harder en we willen geen verdroging van het mooie groene buitengebied omwille van klimaatverandering. Daarom is het nu tijd voor actie. Ik voel me vereerd om die actie samen met dit fantastische team tot uitvoering te mogen brengen. We kijken ontzettend uit naar de komende periode”

Op plaats 2 is Kristiane Schmidt (53 jaar) voorgedragen. Als fractievertegenwoordiger is Kristiane al enige tijd actief binnen GroenLinks Waalre. Als groene GroenLinkser weet zij haar groene ambities om te zetten in concrete en lokale acties. Schmidt is een teamspeler en gefocust op het boeken van resultaat. Nieuw gezicht Roel Kessels staat op de derde plek van de lijst. Kessels wil zich met name richten op de kansengelijkheid in de gemeente. De kandidatencommissie ziet in de 41-jarige een waardevolle toevoeging aan de nieuwe fractie. Krista Wessel (53 jaar) en Sander van Lankveld (52 jaar) zien op plek 4 en 5 een ondersteunende rol aan de toekomstige fractie voor zich.

De top 5 van de lijst bestaat uit:

  1. Anna Robin van Gestel, 24 jaar
  2. Kristiane Schmidt, 53 jaar
  3. Roel Kessels, 41 jaar
  4. Krista Wessel, 53 jaar
  5. Sander van Lankveld, 52 jaar

De overige plekken op de kandidatenlijst worden voorgedragen door het bestuur van de partij. Later wordt het verkiezingsprogramma van GroenLinks bekend gemaakt.