Klimaatdoelen
In het Parijs Akkoord hebben we afgesproken om samen alles op alles te zetten om de klimaatdoelen te behalen. Het is nu tijd om onze verantwoordelijkheid te nemen. GroenLinks zorgt voor minimaal 49% CO2 reductie tot 2030 en minimaal 95% CO2 reductie in 2050 in de gemeente Waalre.
Grootste schouders dragen de zwaarste lasten
De klimaatrekening komt als het aan GroenLinks ligt niet bij de inwoners te liggen, maar bij de grootste vervuilers. We bestrijden actief energiearmoede door ondersteuning van inwoners met een kleine beurs. Bijvoorbeeld door gratis advies en hulpmiddelen. Sociale huurwoningen gaan we beter isoleren.
Samen beslissen
Duurzame energie is noodzakelijk om de klimaatverandering aan te pakken. GroenLinks stelt daarom een lokaal burgerberraad in om draagvlak te vinden voor duurzame opwekking van energie. Samen met de regio gaan we de energieopgave aan.
Samen profijt
De afgelopen jaren is er veel te doen geweest over zonne- en windprojecten. GroenLinks zet in op duurzame energieopwekking waar buren en omwonenden van profiteren; zowel financieel als in het uiterlijk. We realiseren meer dan 50% lokaal eigenaarschap en combineren de parken met een aantrekkelijke natuurfunctie.
Rechtvaardig en doortastend
Om de opwarming van de aarde terug te draaien is duurzame energie-opwekking noodzakelijk. GroenLinks gaat voor een rechtvaardige en doortastende energietransitie met oog voor mens, natuur en dier. We laten inwoners meepraten, meebeslissen en meerenderen over creatieve oplossingen. Zo maken we duurzame energie met, voor en door Waalrenaren.
Zonnepanelenplan
Opwekken van je eigen energie betaalt zich terug. Niet alleen goed voor het klimaat, maar dus ook voor de portemonnee. GroenLinks wil samen met inwoners, ondernemers, coörperaties en de netbeheerder een zonnepanelenplan opstellen dat het mogelijk maakt om in een hoog tempo de daken in Waalre te verduurzamen.
Innoveren kun je leren
Met zon op dak of op land alleen zijn we er nog niet. Daarom zet GroenLinks in op innovatieve manieren om zonne-energie op te wekken. Denk aan zonnepanelen op carports, gevels, bushokjes, hekwerken, geluidswanden en lantaarnpalen. Slimme oplossingen met meerdere functies moedigen wij aan.