In ons verkiezingsprogramma komen we met lokale oplossingen voor de aanpak van klimaatverandering, de woningnood in Waalre en de groeiende ongelijkheid in ons dorp. 

Klik meteen door naar ons gehele verkiezingsprogramma of scroll naar beneden voor onze speerpunten en een samenvatting van ons verkiezingsprogramma. De samenvatting van ons verkiezingsprogramma is ook beschikbaar in het Engels. 

1. BETAALBAAR WONEN

We staan voor een fiks woningtekort dat vraagt om slimme, creatieve oplossingen. GroenLinks wil dat iedereen in Waalre een betaalbare woning kan vinden. Dat starters, gezinnen en ouderen weer een kans maken op de woningmarkt; zonder overboden te worden door pandjesbazen. Want beleggen? Dat doe je maar met je boterham, huizen zijn om in te wonen.

2. EEN DUURZAAM DORP

De klimaatcrisis moeten we aanpakken. Rechtvaardig en doortastend. Als we een betere toekomst voor ons en onze kinderen willen, moeten we nu in de actiestand. Dat doen we door over te gaan op duurzame energieopwekking waarbij de inwoners profiteren. De klimaatrekening? Die komt wat GroenLinks betreft niet bij de burger; de vervuiler betaalt.
 

3. VOOR IEDEREEN

GroenLinks staat voor een Waalre waar je mag  zijn wie je bent. Waar het niet uitmaakt of je in een flat of een villa bent geboren. Waar je wordt geaccepteerd; ongeacht je afkomst, waar je in gelooft en van wie je houdt. Ons dorp moet een plek zijn waar iedereen mee kan doen. Ook als je een fysieke of mentale beperking hebt. Toegankelijkheid en passende zorg staan voorop.